Звезда Рождества
Фестиваль искусств

 

Вірю, прийде день!

Вість благая

Мати Божа з дитям на руках,
Очі – біль, гіркота і розпука
І кривава сльоза по щоках,
Бо вмиратиме Син ЇЇ в муках.

Долю синову знає лиху,
Доведеться зів’янути цвіту,
Але Він – перепона гріху
І від бруду очищення світу.

З болю й крові злетить до небес
Дарувати нам вічне спасіння.
Вість благая – Син Божий воскрес!
Дзвони дзвонять нам про Воскресіння.


Вірю, прийде день!

Біля стін стою храму Божого
На побитого старця схожого.
До небес здійняв рани-крилоньки
Покалічені болі-стіноньки

Приспів:
Ти розірви тишу дзвонами
І оживи в серці спогади,
Щоб небайдужі спинилися,
У покаянні схилилися.

На святій землі чути гул віків:
Мудрість прадідів, помилки батьків.
Озиваються в серці болісно
І кричу, кричу, плачу голосно.

Приспів:
Ти розірви тишу дзвонами
І оживи в серці спогади,
Щоб небайдужі спинилися,
У покаянні схилилися.

Вірю, прийде день, ти прокинешся,
Із святих руїн гордо здіймешся.
Хрест, як Божий перст в небеса злетить
І осяє всіх та щаслива мить!


Приспів:
Ти розірви тишу дзвонами
І оживи в серці спогади,
Щоб небайдужі спинилися,
У покаянні схилилися,
Щоб заспівала, заплакала
Моя зболіла душа.


Попросилася Душа до Бога

Попросилася Душа до Бога.
Вже на ложі смертному стоїть,
Опустила віченьки небога:
«От би й там гарнесенько пожить.
Лиш дійти б мені до того Раю,
Раду б там вже я собі дала,
Пожила б гарнесенько, гадаю».
Божий перст торкнув її чола:
«Не про те твої нікчемні мрії.
Ти молитву знаєш, хоч одну?
Де дитя? Була ти при надії.
Не кажи про ситуацію складну!
А батьків лишила наодинці,
Бо своє боліло, лиш, тобі?
По життю ішла, як ті ординці,
Пустку залишала по собі.
Від мого всевидящого ока
Не сховатися нікому на Землі.
Йди до пекла, Душе кривобока,

Бо нема тобі прощення мого. Ні!

 


Донесу


Если Бог на меня
Положил тяжкий крест –
Знать судьба
У меня такая.
Никого не виня,
Что его мне не снесть,
С неподъемною
Ношей ступаю.
Бытия моего
И мирской суеты,
И любви в нем,
Как в чаше, до края.
Донесу я его
До последней черты,
Горьких слез
На траву не роняя.


    Рекомендуйте хорошее произведение друзьям и следите за новостями в соц. сетях

    опубликовано: 2-12-2016, 19:09

Комментарии:

 
 
 
 
 
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Оставьте комментарий:
Подтвердите, что вы человек: *

   
     

Литературно-музыкальный фестиваль Звезда Рождества Запорожская епархия