Звезда Рождества
Фестиваль искусств

 

Любов СТРІЛЕЦЬ. Це Різдво іде до всіх…

Любов СТРІЛЕЦЬ, г. Запорожье


РІЗДВО

За вікном легенький сніг,
Це Різдво іде до всіх.

Надихає нас на свято,
Буде ласощів багато.

Поспішає Коляда.
А Меланкова хода

Вся уквітчана вінками,
Хлібом, медом, калачами.

Пращури зрадіють враз,
Їхнє свято йде до нас.

Від Різдва до Водохреща –
Свято, радість і ще дещо –

Таїна, що душу ніжить.

СВЯТА

І знову проситься зима,
В твоє віконце і природу.
Господарює скрізь сама,
Дива влаштовує народу.
Стрічайте знову Новий рік,
Різдво Христове і Меланку,
Свята ці знані вже повік,
І ми радіємо світанку.
Коли колядники біжать,
Щедрівка весело сміється,
Зимовий світлий зорепад,
Дарує настрій, серце б»ється.
Радійте з нами і любіть,
Всміхайтесь всім, хто поруч з вами.
А є кохання – бережіть,
Оспівуйте його віршами.

НАОСТАНОК

Дзвенить вогонь в полоні мрій,
Живий, так болісно згорає.
А ти чужий, та все ще мій,
Але про це ніхто не знає.
Хіба що я, чаклунка ніч,
Безсоння, заспаний серпанок.
Ми ще одне, без протиріч.
Ковток кохання… наостанок.

БЕЗДОРІЖЖЯ

Я знов стою на бездоріжжі
Своїх нестерпних почуттів.
Немов лілея білосніжна,
Яку зірвати ти хотів.

Тепер забута біла квітка.
Та, що в зимовому саду
Десь посміхається, «шахіда»,
Шепоче тихо: «Я іду».

Враз потемніли сині очі,
Принишкли листя і трава.
І тільки тихі темні ночі,
Мене дивують: «Ти жива!»

ПРОЛІСОК

Крізь глибину із щільного каміння
Пробився пролісок. Зустрів його світанок.
Це надзвичайне сонячне створіння
Всім посміхнулося. Так ніжно наостанок.
Бо вже надвечір хтось прийшов по нього,
Зірвавши в кошика, щоби не бачив світла.
Тоді не зупинив ніхто нахабства того,
Чарівність проліска була їм не потрібна.


    Рекомендуйте хорошее произведение друзьям и следите за новостями в соц. сетях

    опубликовано: 18-12-2015, 14:29

Комментарии:

 
 
 
 
 
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Оставьте комментарий:
Подтвердите, что вы человек: *

   
     

Литературно-музыкальный фестиваль Звезда Рождества Запорожская епархия